Bakgrundsbild
Loanbuddy

Brixo

3,7 av 5
Ränta
28,95 %
Belopp
3 000 – 50 000 kr
Effektiv ränta
33,07 % 
Löptid
1 år – 15 år
Uppläggningsavg.
0 kr
Utan UC
Ja
Aviavgift
0 kr/mån
Betalningsanm.
Accepteras
Direktutbetalning
Ja 

Räkneexempel: Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 31,8 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 965 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 580 kr.

Betyg

Ränta

2,7 av 5

Den lägsta räntan som kan erbjudas hos Brixo är medelhög; som lägst 28,95 %. Brixo tillämpar en fast ränta. Dina möjligheter att påverka räntan är således begränsade.

Små belopp

4,0 av 5

Lånar du små belopp med en kort löptid hamnar den effektiva räntan på en genomsnittlig nivå.

Avgifter

4,3 av 5

Brixo har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vid dröjsmål med betalning kan en förseningsavgift på 195 kr tillkomma.

Krav

5,0 av 5

Vi känner inte till några inkomstkrav för att få låna pengar hos Brixo. Även låntagare med betalningsanmärkningar kan få låna hos Brixo. Däremot accepteras inte skulder hos Kronofogden. Åldersgränsen för att få låna hos Brixo är 18 år.

Kundservice

3,5 av 5

Kundservice hos Brixo har öppet i genomsnitt 8 timmar på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger. Brixo erbjuder direktutbetalning. Som mest kan du ansöka om att få låna 50 000 kr

Mer om Brixo

Brixo AB grundades 2014 och är en aktör inom konsumentkreditbranschen som erbjuder flexibla kreditlösningar till privatpersoner. Företaget fokuserar på kunder som söker alternativ till traditionella banklån och erbjuder både privatlån samt kontokrediter. Brixos kreditprodukter karaktäriseras av smidiga ansökningsprocesser och snabba kreditbeslut, vilket är attraktivt för konsumenter som behöver snabb finansiering.

Förutom Brixo äger Brixo AB även Flexkontot, Merax och Kontantfinans, var och en tillhandahållande kontokrediter via egna webbplatser.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen hos Brixo är snabb och enkel. Kunder kan välja mellan kontokredit eller privatlån och ansökan görs online med BankID. Kreditupplysningar inhämtas från Bisnode istället för UC. Efter att ansökan behandlats meddelas kunden via e-post, och detaljerna finns i kreditavtalet som skickas ut vid godkännande av lånet.

Kontokredit

Brixo erbjuder kontokrediter mellan 3 000 – 50 000 kr till en nominell ränta på 28,95 %. Kontokrediten är utöver räntan helt utan avgifter. Den minsta tillåtna månadsbetalningen för kontokrediten är 5 % av utestående skuld och minst 500 kr. Kontokrediten ger möjlighet till flexibel återbetalning, där låntagaren endast betalar ränta för det utnyttjade beloppet.

Privatlån

Brixo tillhandahåller även privatlån från 10 000 - 75 000 kr till en årlig ränta på 19,95%. Det är möjligt att välja löptider mellan 3 till 5 år. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 475 kr och en månatlig administrationsavgift på 25 kr. Vid försenad betalning utgår en förseningsavgift på 195 kr.

Brixos privatlån har en fast månadskostnad vilket underlättar för låntagare att planera sin ekonomi. Brixo erbjuder även möjlighet att ansöka om utökat lån via deras onlineplattform, vilket kan vara en fördel för kunder som behöver justera sina lånebelopp.

Lån utan UC

Brixos lån är såkallade "lån utan UC". Det vill säga lån som inte använder Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar. Istället samarbetar de med Bisnode för att inhämta nödvändig kreditinformation. Detta innebär att kundens kreditvärdighet hos UC inte påverkas negativt av flera förfrågningar, vilket kan vara en fördel för de som önskar bevara en god kreditvärdighet vid traditionella lån med UC. Denna praxis skiljer sig från exempelvis storbankerna där UC alltid används för kreditupplysningar.

Innan du ansöker

För att kunna beviljas ett lån hos Brixo, finns det vissa grundkrav som måste uppfyllas. Låntagaren måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer och BankID, samt vara folkbokförd i Sverige. Det krävs även en årsinkomst på minst 180 000 kronor. Brixo accepterar ansökningar även från personer med betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Brixo erbjuder en mångsidig och kundanpassad kreditlösning för den som söker flexibla och snabba lånemöjligheter. Med en transparent ansökningsprocess, rimliga villkor och en användarvänlig plattform, är Brixo ett intressant alternativ för konsumenter som söker alternativ till traditionella banklån i Sverige.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna hos Brixo?
 

Vilken ränta får jag hos Brixo?
 

Hur lång återbetalningstid kan jag välja hos Brixo?
 

Vilka krav gäller för att låna hos Brixo?
 

Hur hög är uppläggningsavgiften hos Brixo?
 

Vilken administrationsavgift har Brixo?
 

Vilka dröjsmålsavgifter tillkommer hos Brixo?
 

Kan man låna hos Brixo med betalningsanmärkningar?
 

Erbjuder Brixo direktutbetalning?
 

Företagsinformation

FöretagsnamnBrixo
Org.nr.556978-9273
Tel.nr.0850085047
E-mail
Adress
Postnr.111 38
OrtStockholm

Öppettider

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Krav

Du måste vara minst 18 år gammal

Du måste vara folkbokförd i Sverige

Avgifter

Aviavgift

0 kr/mån

En periodisk avgift som täcker administrativa kostnader för att skicka fakturor eller betalningsunderlag till låntagaren. Denna avgift kan ofta undvikas genom att aktivera autogiro eller e-faktura.

Uppläggningsavgift

0 kr

En engångsavgift som täcker kostnader för handläggning av låneansökan och kreditprövning av låntagaren.

Förlängningsavgift

0,00 kr

Kostnad för att förlänga lånets löptid.

Dröjsmålsränta

36,00 %

Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning. Vissa långivare debiterar ingen ytterligare ränta, medan andra debiterar ett särskilt räntepåslag på det belopp som har förfallit till betalning.

Påminnelseavgift

60 kr

Kostnad för utskick av betalningspåminnelse.

Förseningsavgift

195 kr

Kostnad för upprättande av amorteringsplan om lånet inte kan återbetalas i tid.

Kundomdömen

Melissa

     
2023-10-10
Pengarna samma dag, inga konstiga avgifter. Jag kan rekommendera!

E.S

     
2023-10-12
Var tvungen att låna pengar snabbt för en oväntad utgift. Tacksam att tjänsten fanns, betalar man tillbaka pengarna snabbt blir det inte allt för dyrt heller.

Elvis

     
2023-10-18
Bra men inte det bästa lånet jag har fått.

Emrik

     
2023-12-27
Bra ränta för att vara ett snabblån.

Hannes

     
2024-01-05
När jag behövde ett snabblån vände jag mig till Brixo och jag blev positivt överraskad. Ansökningsprocessen var väldigt enkel och gick snabbt, utan något krångel. Det jag uppskattade mest var hur tydligt all information presenterades. Inga dolda avgifter eller komplicerade villkor, allt var rakt på sak. Stort plus att dem är utan UC också Räntan och villkoren för lånet var ganska bra, även om jag hoppades på en aning lägre ränta. Jag ger dem fyra stjärnor och skulle rekommendera dem till någon som behöver ett snabbt och okomplicerat lån.

Kevin

     
2024-01-07
Enkelt, tydligt, inga oväntade kostnader = Mycket nöjd kund.

Neo

     
2024-02-04
Kunnig och hjälpsam kundtjänst, bra låneupplevelse.

A.L

     
2024-03-02
Processen från ansökan till utbetalning var otroligt smidig och snabb. Samt stort plus för lån utan UC