Letar du efter ett lån som inte påverkar din kreditvärdighet hos UC? Hos oss kan du jämföra villkor och räntor från 22+ långivare och hitta de bästa lånen utan UC. Upptäck flexibla snabblån och privatlån som använder alternativa kreditupplysningsföretag såsom Bisnode och Creditsafe. Vår användarvänliga plattform erbjuder enkel navigering och tydliga, opartiska jämförelser för att du ska kunna hitta det bästa lånet snabbt och effektivt.
Bästa lånet utan UC
Det bästa lånet utan UC erbjuds just nu av Viaconto. Hos Viaconto kan du låna upp till 20 000 kr. Viaconto har ingen uppläggningsavgift och erbjuder dessutom direktutbetalning. Kreditupplysning görs hos Creditsafe.
Att låna pengar utan UC innebär att ta ett lån hos en långivare som inte använder sig av UC för att genomföra sin kreditbedömning. Istället används ett annat kreditupplysningsbolag, t.ex. Creditsafe eller Bisnode. Detta kan vara fördelaktigt för dig som inte vill att din UC-score ska påverkas av att du vill ansöka om ett lån.
I huvudsak är lån utan UC mindre lån såsom SMS-lån och snabblån. Men i takt med den ökade efterfrågan har utbudet på lån utan UC ökat och nu erbjuds även större privatlån utan UC.
Lånen som erbjuds utan UC är vanligtvis dyrare än traditionella lån med UC. Därför rekommenderar vi att vid högre lånebelopp istället använda sig av en låneförmedlare, eftersom man då med endast en UC-förfrågan kan få låneerbjudanden från upp till 40 långivare.
Räntor och lånebelopp hos lån utan UC
Detta diagram illustrerar räntespannet hos olika långivare som erbjuder lån utan UC. Använd med fördel filtreringen för att se om de accepterar betalningsanmärkningar eller unga sökande (under 20 år).
Diagramet nedan visar lånebeloppen som erbjuds hos långivarna som tillhandahåller lån utan UC. Vilket belopp du beviljas beror på din kreditvärdighet. Det är alltså inte säkert att du beviljas hela beloppet du har ansökt om.
Tips och råd när du ska låna pengar utan UC
Jämför olika långivare
Att genomföra en omfattande jämförelse av olika långivare är en avgörande faktor för att hitta det bästa lånet med lägsta möjliga kostnad. Jämför räntesatser, lånevillkor och eventuella extraförmåner i vår topplista över långivare som erbjuder lån utan UC. En del långivare erbjuder även amorteringsfria perioder eller räntefria månader.
Betala av lånet så snabbt som möjligt
Att betala av lånet så snabbt som möjligt är en bra strategi för att hålla nere de totala räntekostnaderna. Speciellt om det rör sig om ett snabblån utan UC då de ofta har högre räntekostnad än större lån. För att betala av ditt lån snabbare kan du överväga att göra extra betalningar när du har möjlighet, eller öka din månatliga avbetalning om din ekonomi har utrymme för det.
Hur snart behöver du ditt lån?
Innan du ansöker om ett lån utan UC är det viktigt att klargöra hur snart du behöver pengarna. Vissa långivare kan erbjuda en handläggningstid på några få minuter och direkt utbetalning medan andra kan ha handläggningstid på ett par dagar. Om du har ett akut behov av pengarna kan det vara fördelaktigt att välja en långivare som erbjuder snabba utbetalningar för att möta dina omedelbara behov.
Se till att förstå lånevillkoren
En grundlig genomgång av lånevillkoren och de associerade kostnaderna är alltid viktigt vid alla typer av lån. Läs noggrant igenom villkoren och var uppmärksam på aspekter som räntesatser, avgifter, och eventuella övriga kostnader.
Genom att vara medveten om de faktiska kostnaderna för lånet kan du undvika obehagliga överraskningar och skapa en realistisk och hanterbar återbetalningsplan. Ett tips är att använda våran Kostnadskalkylator för att räkna på lånet.
Även om lån utan UC generellt sett kännetecknas av snabblån så syftar lån utan UC endast på lån där kreditupplysningen inte inhämtas från UC AB. Andra aspekter av lånet såsom räntesatser, kreditkrav och snabb utbetalning kan fortfarande variera oberoende av detta.
Så hittar du det billigaste lånet utan UC
Jämför kostnader
När du jämför lån utan UC finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. För det första är det viktigt att titta på räntan . Räntan kan variera mellan olika långivare och baseras i vissa fall på din kreditvärdighet; i andra fall tillämpas en fast räntesats. I vår topplista för lån utan UC listar vi alla långivarnas räntespann så att du enkelt kan få en överblick över vilka som kan erbjuda dig bäst ränta.
Men lånet med lägst nominella ränta är inte alltid det billigaste lånet för dig. Det är viktigt att förstå de totala kostnaderna för lånet, inklusive eventuella uppläggningsavgifter, administrationsavgifter och avi-avgifter.
En annan kostnad att ha i beaktning är eventuell dröjsmålsränta och förseningsavgift. Vet du med dig att du tenderar att missa betalningar kan det vara fördelaktigt att välja autogiro som betalningsmetod för att undvika onödiga ytterligare kostnader.
För att enkelt jämföra den totala kostnaden kan du titta på långivarnas effektiva ränta. Den effektiva räntan visar den totala kostnaden för ett lån, och uttrycks som en årlig procentsats.
Jämför löptid och lånebelopp
Utöver ränta och kostnader är det viktigt att överväga lånebeloppet och löptiden. Bestäm hur mycket pengar du behöver låna och hur lång tid du vill ha på dig att återbetala lånet. Varje långivare kan erbjuda olika lånebelopp och löptider.
Genom att välja en längre eller kortare återbetalningstid kommer månadskostnaden för lånet att minska eller öka, vilket är viktigt att beakta när du budgeterar för ditt lån.
Privatlån och blancolån utan UC
Privatlån utan UC även känt som blancolån utan UC, erbjuds i regel med lägre lånebelopp än traditionella privatlån. I vår topplista över lån utan UC finns dock långivare som erbjuder privatlån med belopp som sträcker sig upp till 200 000 kr.
När det gäller större privatlån ställer långivarna normalt sett högre krav på dig som låntagare än vid mer standardiserade snabblån. Betalningsanmärkningar eller en kraftigt försämrad kreditvärdighet accepteras sällan.
Privatlån utan UC har vanligtvis lägre räntor och längre återbetalningstider än snabblån, SMS-lån eller mikrolån. Om du är i behov av ett större lån är det alltid mer förmånligt att teckna ett större privatlån än flera mindre lån.
Eftersom privatlån är en låneform utan säkerhet, är du fri att använda pengarna precis som du vill. Innan du väljer att ansöka om ett privatlån, är det viktigt att utvärdera din ekonomiska situation och säkerställa att du har förmåga att uppfylla återbetalningskraven. Vi rekommenderar också att jämföra olika långivare och deras erbjudanden för att kunna identifiera det mest fördelaktiga alternativet för dig och dina förutsättningar.
Bästa lånen utan UC 2024
Låna pengar snabbt utan UC
Majoriteten av långivarna som erbjuder lån utan UC specialiserar sig på snabblån, vilket innebär att du kan förvänta dig snabba utbetalningar oavsett vilken långivare du väljer. Normalt sett betalas pengarna ut inom ett dygn efter att din ansökan godkänts och använder du dig av någon av följande svenska storbanker erbjuds ofta direktutbetalning.
Swedbank
SEB
Handelsbanken
Danske Bank
Nordea
Om du är i akut behov av ett lån och behöver hitta en långivare som erbjuder utbetalning så snart som möjligt så finns det några faktorer du bör beakta.
Det första du bör titta på är om långivaren erbjuder direktutbetalning. Nästa steg är att kontrollera vilken eller vilka banker långivaren har ett konto hos. Detta är av stor betydelse eftersom du kommer behöva ha ett konto i samma bank som din valda långivare för att kunna få dina pengar utbetalda samma dag som ditt lån beviljas. För att göra detta enkelt för dig presenterar vi om långivaren erbjuder direktutbetalning och till vilka banker i våra recensioner.
Utöver detta är det även värt att känna till långivarens öppettider. Vissa långivare erbjuder utbetalningar även på helger och kvällar, medan andra har begränsade öppettider. Genom att vara medveten om detta kan du välja en långivare som kan hantera din låneansökan och utbetalning så snabbt och smidigt som möjligt.
Kostnadskalkylator
Kostnadskalkylatorn är designad för att hjälpa dig att få en klarare bild av kostnaderna för ditt lån. Genom att justera reglagen eller mata in lånebelopp, löptid och räntesats kan du enkelt se en uppskattad månadskostnad samt total kostnad över hela låneperioden.
Resultat
Månadsbetalning
212 kr
Att återbetala
12 719 kr
Total kostnad
2 719 kr
– varav ränta
2 719 kr
– varav avgifter
0 kr
Effektiv ränta
10,36 %
Fördelar och nackdelar
Vid valet av lån finns det olika alternativ att överväga, och ett sådant alternativ är lån utan UC. Precis som med alla typer av lån finns det både fördelar och nackdelar med att välja lån utan UC. För att kunna fatta ett välgrundat beslut är det viktigt att vara medveten om dessa för- och nackdelar. Nedan kommer vi att titta närmare på några av dem.
Fördelar
Snabba ansökningar, svarstider och utbetalningar. Lån utan UC kännetecknas ofta av en smidig och snabb process. Ansökningsprocessen är oftast enkel och kräver minimal dokumentation, vilket resulterar i korta handläggningstider och snabba utbetalningar.
Möjlighet att låna låga belopp. Lån utan UC erbjuder ofta möjligheten att låna mindre belopp. Detta kan vara fördelaktigt om du bara behöver täcka en mindre utgift. Det lägsta lånebeloppet som erbjuds av storbankerna ligger vanligtvis annars på omkring 10 000 kr. Vissa banker kan emellertid erbjuda mikrolån men det lägsta lånebeloppet brukar då vara omkring 5 000 kr.
Ingen påverkan på kreditvärdigheten. När du tar ett lån utan UC påverkas inte din kreditvärdighet. Detta innebär att lånet inte kommer att synas i UC:s register och påverkar inte bedömningen av din kreditvärdighet vid framtida låneansökningar hos storbankerna eller andra långivare som använder sig av UC AB för kreditupplysning.
Möjlighet att bli beviljad trots betalningsanmärkningar. En fördel med lån utan UC är att de generellt sett har mindre strikta kreditkrav och kan ofta vara villiga att bevilja lån även om du har betalningsanmärkningar. Det ger personer med en mindre god kreditvärdighet möjlighet att få beviljade lån.
Nackdelar
Hög ränta. Ett vanligt inslag vid lån utan UC är att de ofta åtföljs av höga räntesatser. Dessa högre räntor kan göra lånet betydligt dyrare i det långa loppet och öka den totala kostnaden för lånet markant.
Kort återbetalningstid. Lån utan UC har i de flesta fall en kort återbetalningstid. Det innebär att du måste återbetala lånet inom en relativt kort tidsram, vilket kan leda till högre månatliga återbetalningar och ökad press på din ekonomi.
Höga avgifter. Många lån utan UC har höga dröjsmålsräntor och förseningsavgifter. Det är viktigt att vara disciplinerad med sina betalningar för att undvika onödiga kostnader. Att använda autogiro som betalningsmetod kan vara fördelaktigt för att minska risken att missa betalningar och undvika dessa extra avgifter.
Så fungerar kreditbedömningen vid lån utan UC
Innan en långivare fattar beslut om att bevilja eller avslå ditt lån, genomförs i regel en automatisk bedömning av din ekonomiska situation och din förmåga att återbetala pengarna. Den första, och ofta centrala del av denna bedömning är kreditupplysningen som inhämtas vid låneansökan.
Kreditupplysningen innehåller bland annat uppgifter om din inkomst, fastighetsinnehav, civilstånd, tidigare kreditupplysningar, lån och krediter samt betalningsanmärkningar. Dessa uppgifter sammanställs och din kreditvärdighet beräknas automatiskt.
Enligt konsumentkreditlagen är långivare skyldiga att genomföra en kreditupplysning vid ansökan om ett lån. Detta görs för att skydda både dig som konsument och långivaren. Genom att utvärdera din ekonomiska situation kan långivaren fatta välgrundade beslut och undvika att bevilja lån till personer som löper hög risk att inte ha råd att återbetala lånet.
12 § konsumentkreditlagen (2010:1846)
Näringsidkaren ska pröva om konsumenten har ekonomiska förutsättningar att fullgöra vad han eller hon åtar sig enligt kreditavtalet. Kreditprövningen ska grundas på tillräckliga uppgifter om konsumentens ekonomiska förhållanden. Krediten får beviljas endast om konsumenten har ekonomiska förutsättningar att fullgöra sitt åtagande.
Ett lån utan UC innebär alltså inte ett lån utan kreditprövning. Det avser i stället att kreditprövningen har gjorts av en annan aktör än UC, exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Långivarna väljer själva vilket kreditupplysningsföretag dem vill använda sig av.
Vilket bolag som används för din kreditprövning påverkar dig inte nämnvärt om det inte är så att du inte vill att din låneansökan ska synas i UC:s register.
Kreditupplysningar sparas hos UC i tolv månader och även om enstaka UC-kreditupplysningar inte kommer att ha en betydande påverkan av UC:s bedömning av din kreditvärdighet, kan flera kreditupplysningar under en kortare tid ses som en indikation på ekonomiska svårigheter och kan påverka din förmåga att få beviljade lån och fördelaktiga räntor hos långivare som samarbetar med UC.
Kreditupplysningar eller lån från långivare som inte samarbetar med UC: AB syns inte i deras register. Detta är en vanlig anledning till att man väljer att ansöka om lån utan UC i stället för att välja ett billigare lån som använder sig av UC:s kreditupplysning.
En annan anledning till att många väljer att ansöka om lån utan UC är att kreditkraven för låntagare ofta är mindre restriktiva än hos traditionella långivare som använder sig av UC. Vilket kan vara fördelaktigt om du har svårt att få lån beviljade på grund av betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet.
Processen att ansöka om ett lån utan UC är vanligtvis densamma som för ett lån med UC. Den enda egentliga skillnaden är att långivaren har valt att använda ett annat företag än UC för att göra sin kreditbedömning.
Tips för att förbättra din kreditvärdighet hos UC
Kreditvärdighet är en bedömning av en persons eller ett företags förmåga att återbetala skulder och lån. Detta bedöms vanligtvis genom att analysera dina tidigare betalningsvanor, din anställningssituation och andra faktorer relevanta för din ekonomi. En hög kreditvärdighet kan öppna dörrar till bättre lånevillkor och ökad finansiell flexibilitet, medan en låg kreditvärdighet kan begränsa dessa möjligheter.
Hos UC beräknas din kreditvärdighet på en skala mellan 1 och 999 och benämns ofta som UC-score. Skalan kan delas in i fyra kategorier:
Svag
1-454
Mindre bra
455-558
Bra
559-634
Mycket bra
635-744
Utmärkt
745-999
UC-score påverkas av ett flertal faktorer som utgör en samlad bedömning av en individs kreditvärdighet. När UC erhåller uppdaterad information om en individ kan detta resultera i förändringar av personens UC-score, antingen i positiv eller negativ riktning. Ett konkret exempel är när den taxerade inkomsten uppdateras efter att inkomstdeklarationen har blivit godkänd av Skatteverket. Denna uppdatering av inkomstuppgifter kan medföra en förbättring eller försämring av individens UC-score beroende på om den nya inkomstnivån anses vara mer eller mindre gynnsam för bedömningen av kreditvärdighet.
Ett annat exempel är om du tidigare erhållit en betalningsanmärkning och tre år har passerat, efter tre år är en betalningsanmärkning nämligen inte längre synlig och påverkar inte längre din kreditvärdighet negativt.
Vid kreditupplysningar från UC presenteras vanligtvis UC:s riskprognos, vilket avser kreditrisken, på en skala från 0,1 till 99,9. Riskprognosen utgör en sammanfattande bedömning av en persons kreditvärdighet och anger "risken för att personen kommer att erhålla
en betalningsanmärkning inom 12 månader". Ett lågt värde indikerar således en låg risk för att detta ska inträffa.
Riskprognosen beräknas utifrån både personlig information, såsom inkomst och civilstånd, samt genomsnittlig statistik baserad på den svenska befolkningen. Följaktligen kan faktorer såsom ålder och bostadsort påverka nivån av riskprognosen.
Det är sammanfattningsvis önskvärt att ha en hög UC Score och en låg riskprognos.
Första steget för att förbättra din kreditvärdighet är att bli medveten om ditt utgångsläge, det gör du enklast genom att använda UC:s tjänst “Mitt kreditbetyg”.
Med "Mitt kreditbetyg” får du för 99 kr tillgång till din kreditvärdighet hos UC under en vecka. Ett annat alternativ är att använda tjänsten "Kreditkollen" som erbjuder möjligheten att följa din kreditvärdighet över tid med en prenumerationskostnad på 45 kr per månad. Båda tjänsterna ger dig information om din UC-score, riskprognos samt faktorer som påverkar dessa, till exempel eventuella betalningsanmärkningar med dess utgångsdatum samt dina aktuella skulder.
Nedan listar vi 5 tips för att förbättra din kreditvärdighet hos UC:
Håll koll på din skuldsättning.. Håll dina skulder på en rimlig nivå i förhållande till din inkomst. En hög skuldsättning kan signalera att du har svårt att hantera dina ekonomiska åtaganden, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.
Var noggrann med kreditansökningar. Var försiktig med att ansöka om för många krediter eller lån samtidigt. Frekventa ansökningar kan tolkas som en indikation på ekonomisk osäkerhet och kan ha en negativ effekt på din kreditvärdighet.
Var aktiv och håll koll på din kreditvärdighet. Kontrollera regelbundet din kreditinformation för att upptäcka eventuella felaktigheter eller oegentligheter. Om du hittar något felaktigt, kontakta omedelbart kreditupplysningsföretaget för att få det rättat.
Samla eventuella smålån i ett större privatlån. Att samla dina mindre lån i ett större privatlån kan ofta möjliggöra bättre lånevillkor och mer fördelaktiga räntor. Detta kan även förbättra din kreditvärdighet eftersom din kreditvärdighet inte bara påverkas av din totala skuld utan även antalet och vilka typer av lån du innehar.
Öka din inkomst. Din deklarerade inkomst är en central del av din kreditvärdighet.
Genom att vidta dessa åtgärder kan du förbättra din kreditvärdighet och öka dina möjligheter till gynnsamma kreditvillkor.
Kan jag låna utan kreditupplysning?
Möjligheten att låna pengar utan kreditupplysning är kraftigt begränsad, eftersom långivaren enligt gällande lagstiftning är skyldig att genomföra en kreditupplysning på låntagaren vid låneansökan.
Syftet med lagstiftningen som kräver att långivare genomför en kreditupplysning är att skydda låntagare och långivare.
Det är däremot helt upp till långivaren att bestämma vilket kreditupplysningsföretag de vill använda sig av för att genomföra kreditupplysningen. Om du önskar att undvika att din kreditupplysning syns hos UC kan du välja en långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag. Det är alltså fullt möjligt att låna pengar utan att det syns eller registreras i UC:s register
Det finns dock ett alternativ som inte kräver någon kreditupplysning alls, vilket är att ansöka om ett pantlån. Vid ett pantlån lämnar du in ett värdefullt föremål som säkerhet till en pantbank. Storleken på det lån du kan erhålla beror på värdet av det inlämnade föremålet. För att kunna ansöka om ett pantlån krävs det dock att du äger ett föremål av tillräckligt högt värde för att kunna lämnas som pant, samt att föremålet är relativt enkelt för pantbanken att sälja.
Föremålet som lämnas in som pant garanterar att lånet kan återbetalas; återbetalar du inte lånet säljs föremålet, och eventuellt överskott tillfaller dig. Av det skälet behövs normalt sett ingen kreditupplysning.
Det andra alternativet för att låna pengar helt utan kreditupplysning är att låna pengar från någon närstående.
Sammanfattningsvis är det fullt möjligt att låna pengar utan att en kreditupplysning från UC utförs. Alternativ för att undvika UC inkluderar att ansöka om lån via långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Pantlån kan även vara ett alternativ för dem som har värdefulla föremål att lämna som säkerhet. Slutligen finns möjligheten att låna pengar utan att någon kreditupplysning genomförs genom att låna pengar av en närstående.
Vad är UC?
UC (Upplysningscentralen) är Sveriges största kreditupplysningsinstitut och spelar en central roll inom kreditbedömning och kreditinformation i Sverige. Institutet grundades 1977 av nordiska storbankerna Swedbank, Handelsbanken, Nordea, och Danske Bank i syfte att samarbeta för att förbättra och effektivisera kreditupplysnings processen.
Storbankerna använder sig alltid av UC för sina kreditprövningar inför alla typer av lån. År 2018 förvärvades UC av Enento Group (tidigare Asiakastieto Group Oy).
Företagets uppgift är att sammanställa och analysera kreditinformation för att underlätta för banker och kreditgivare att bedöma kreditvärdigheten hos låntagare och fatta välgrundade beslut att bevilja eller avslå lån.
En kreditupplysning från UC innehåller normalt sett uppgifter om:
Namn
Personnummer
Civilstånd
Folkbokföringsadress
Historiska adresser
Inkomst
Fastighetsinnehav
Lån och krediter
Betalningsanmärkningar
Skuldsaldo hos kronofogden
Registrerande kreditupplyaningar his UC under de senaste 12 månaderna
Dessa uppgifter samlas in från olika offentliga register, såsom Skatteverket, Tingsrätten, Kronofogden och Bolagsverket. Utöver det har UC åtkomst till data från samtliga banker och långivare som använder sig av UC:s kreditupplysningstjänster. Som följd av detta innehar UC detaljerad information om dina lån och krediter där långivare har använt sig av UC:s tjänst för att utvärdera din kreditvärdighet.
Uppgifterna sammanställs och din kreditvärdighet beräknas på en skala mellan 1 och 999 och benämns ofta som UC-score. Din UC-score påverkar din möjlighet att få beviljade lån och krediter samt räntor, villkor och storleken på dessa.
Skalan kan delas in i fyra kategorier:
Svag
1-454
Mindre bra
455-558
Bra
559-634
Mycket bra
635-744
Utmärkt
745-999
Det är viktigt att notera att enstaka UC kreditupplysningar inte har en betydande negativ påverkan på din UC Score. Däremot kan en stor mängd kreditupplysningar inom en kort tidsperiod, särskilt från olika långivare, påverka din UC Score negativt. Detta beror på att det kan uppfattas som en indikator på att du har ekonomiska svårigheter.
För att undvika negativa konsekvenser på sin UC Score kan det vara fördelaktigt att vara selektiv med ansökningar om krediter och undvika att göra flera UC kreditupplysningar på kort tid. Ett alternativ är att använda sig av en långivare som erbjuder lån utan UC, eftersom de använder andra kreditupplysningsföretag för sina bedömningar.
Alternativen till UC - Vilka andra kreditupplysningsföretag finns det?
Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode)
Bisnode grundades 1989 av riskkapitalbolaget Ratos samt Bonnier men ägs idag av Dun & Bradstreet. Under åren har företaget vuxit snabbt och etablerat sin närvaro i cirka 18 olika länder. Denna framgångsrika expansion har möjliggjort för Bisnode att bli en betydande aktör inom kreditupplysningsbranschen, både i Sverige och internationellt. Bisnode är ett av de kreditupplysningsföretag som används mest när det kommer till snabblån.
Creditsafe är en global kreditupplysningsbyrå som också är aktiv på den svenska marknaden. De tillhandahåller kreditinformation och riskbedömningar för företag och hjälper till att minska ekonomiska risker genom att bedöma betalningsförmåga och kreditvärdighet. Creditsafe grundades i Norge 1997 och är en del av Creditsafe Group. De är världens största kreditupplysningsföretag med närvaro i 18 länder.
Syna är en kreditupplysningsbyrå som erbjuder kreditinformation och bedömningsverktyg för att hjälpa företag att bedöma kreditrisker. De tillhandahåller också information om företags ekonomiska resultat och företagsstruktur. Syna är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag, och används i regel inte av kreditbolag som riktar sig mot privatpersoner. Kronofogden, Folkhälsomyndigheten och Sveriges domstolar använder sig av Syna.
Decidas
Decidas grundades år 2007 Decidas Info AB har snabbt etablerat sig som ett kostnadseffektivt alternativ för banker och kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Företaget efterfrågas av ett flertal aktörer inom e-handel som behöver underlag för att fatta beslut om att godkänna kreditköp för sina kunder. Dessutom samarbetar Decidas Info AB med välkända långivare som Klarna och Ikanobanken för att tillhandahålla sina tjänster.
Vanliga frågor
Vad menas med lån utan UC?
Varför skulle man vilja ta ett lån utan UC?
Hur länge sparas en kreditupplsyning i UC:s register?
Kan jag låna utan UC med betalningsamärkningar?
Kan jag låna utan kreditupplysning?
Varför bryr sig långivare om antalet kreditupplysningar hos UC?