Bakgrundsbild
Loanbuddy

Jämför snabblån

Snabblån (även kända som SMS-lån) är mindre lån med kortare löptider än traditionella privatlån. De kännetecknas av en snabb ansökningsprocess där du ofta kan du få svar på din ansökan inom ett par minuter. Många av snabblånen erbjuder även direktutbetalning och lån utan UC. Vi på Loanbuddy hjälper dig att hitta det bästa snabblånet genom att jämföra räntor och villkor hos 20+ långivare.

Bästa snabblånet

Det bästa snabblånet 2024 erbjuds av Banky. Banky erbjuder lån utan UC upp till 150 000 kr med återbetalningstider från 2 till 12 år. De har ingen uppläggningsavgift eller aviavgift och har därmed en lägre effektiv ränta än många andra snabblån.

De flesta är medvetna om att räntan på snabblån generellt sett är högre än för traditionella banklån. Detta beror delvis på att långivarna tar en högre risk genom att bevilja lån snabbt, ofta utan UC och med automatiska kreditkontroller. Men räntan är bara en del av ekvationen. Det är många andra faktorer som kan påverka den totala kostnaden för ett lån, inklusive lånebeloppet, återbetalningstiden, och eventuella andra avgifter eller sanktioner för sen betalning.

Räntor och avgifter för snabblån varierar stort mellan olika långivare, för att göra det enkelt att gemföra presenterar vi detas räntor och avgifter i våra listor och recensioner. Använd med fördel också vår kostnadskalkylator som du hittar i våra recensiorer för att räkna på totalkostnaden och månadskostnaden för lånen.

Snabblån klassificeras ofta som högkostnadskrediter och omfattas i dessa fall av ett kostnadstak. Det innebär att kostnaden för lånet aldrig får överstiga de lånade beloppet. Det betyder att om du lånar 10 000 kr kan du aldrig bli skyldig att betala mer än 20 000 kr. Det gäller för alla kostnader tillhörande lånet inklusive ränta, dröjsmålsränta, avgifter samt eventuella kostnader för dröjsmåls och inkassoavgifter

Man som betalar efter att ha fått sitt lån utbetalt.

De flesta långivare som erbjuder snabblån tillhandahåller lägre lånebelopp. På Loanbuddy jämför vi snabblån från 1 000 kr upp till 150 000 kr. Vilket lånebelopp du kan ansöka om varierar mellan olika långivare och vilket belopp du beviljas beror även på din kreditvärdighet.

Det är inte säkert att du beviljas ett lån på den summan som du har ansökt om. Om du har ansökt om ett lån på 40 000 kr och långivaren bedömer att din ekonomi endast kan hantera ett lån på 20 000 kr så är det den summan du kommer att bli erbjuden.

Ett par som kunnat köpa sin drömbil med hjälp av ett lån utan säkerhet.
 

Om du vill låna en större summa pengar eller låna pengar under en längre tidsperiod än ett par månader rekommenderar vi alltid mer ekonomiskt fördelaktiga låneformer som privatlån. Läs mer om privatlån.

Författare

Viktor Svensson

Redaktör[email protected]

Kelsie Enqvist

Redaktör[email protected]

Artikeln publicerades och uppdaterades