Bakgrundsbild
Loanbuddy

Nyheter

Samblas ränta 16 februari 2024

Sambla, Advisa, och Likvidum justerar räntespann

I en respons på den senaste tidens räntehöjningar har låneförmdelarna Sambla, Advisa och Likvidum uppdaterat sina räntespann för att bättre reflektera de höjda räntorna hos deras anslutna långivare.

Lendos ränta 22 sept 2023

Lendo och Avida meddelar ändringar i sina lånevillkor

Två av Sveriges mest kända långivare, Lendo och Avida, har nyligen uppdaterat sina lånevillkor. Dessa förändringar innebär justeringar i räntesatser och lånebelopp som potentiellt kan påverka låntagarens ekonomiska beslut. Här får du en översikt över de nya villkoren och hur de kan påverka framtida lån.

Riksbankens referensränta september 2023

Riksbanken höjer referensräntan

Riksbanken meddelade idag att de har beslutat att höja referensräntan från 3,75 till 4.0 procent. Detta markerar den senaste justeringen i ett försök att styra inflationen och upprätthålla en stabil ekonomisk miljö i landet.

Lendo ränta

Hur kan privatlånen ha lägre ränta än Riksbanken?

Många av Sveriges främsta låneförmedlare marknadsför att de erbjuder räntor från en ränta som understiger Sveriges referensränta. Men att kunna teckna ett privatlån billigare än bankernas inlåningsränta låter lite för bra för att vara sant. Därför har vi på Loanbuddy granskat alla låneförmedlare vi jämför och gått igenom alla deras anslutna banker och vilka räntor dessa faktiskt erbjuder.