Bakgrundsbild
Loanbuddy

Coop Medmera Bank

3,8 av 5
Ränta
5,20 – 16,95 %
Belopp
15 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta
5,32 – 34,61 % 
Löptid
2 år – 15 år
Uppläggningsavg.
0 – 495 kr
Utan UC
Nej
Aviavgift
0 – 45 kr/mån
Betalningsanm.
Accepteras inte
Direktutbetalning
Nej

Räkneexempel: Vid 4,90 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 5,50 % för ett annuitetslån på 90 000 kr med 8 års återbetalningstid med tot. 96 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 111 051 kr och månadskostnaden 1 165 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-10,36 %). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-01-04)

Betyg

Ränta

4,5 av 5

Den lägsta räntan som kan erbjudas hos Coop Medmera Bank är mycket låg; som lägst 5,20 %. Räntan hos Coop Medmera Bank sätts individuellt och kan därmed bli lägre för dig som har en god kreditvärdighet.

Små belopp

5,0 av 5

Lånar du små belopp med en kort löptid blir den effektiva räntan betydligt lägre än normalt.

Avgifter

5,0 av 5

Coop Medmera Bank har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift.

Krav

2,2 av 5

Coop Medmera Bank har höga inkomstkrav. För att bli beviljad ett lån krävs en månadsinkomst på 20 000 kr/mån eller mer. Betalningsanmärkningar accepteras inte av Coop Medmera Bank. Detsamma gäller skulder hos Kronofogden. Åldersgränsen för att få låna hos Coop Medmera Bank är 20 år, vilket är en något högre gräns än hos andra långivare.

Kundservice

2,8 av 5

Kundservice hos Coop Medmera Bank har öppet i genomsnitt 8 timmar på vardagar. Kundservice har dock inte öppet på helger. Coop Medmera Bank erbjuder inte direktutbetalning. Som mest kan du ansöka om att få låna 600 000 kr

Mer om Coop Medmera Bank

Coop Medmera Bank är ett helägt dottebolag till Kooperativa Förbundet (KF), och har varit en aktiv aktör i den svenska banksektorn sedan 2007. De erbjuder en rad finansiella tjänster under Coops varumärke, inklusive Coop Spara och Coop Privatlån. Dessa tjänster är utformade för att ge enkla och flexibla lösningar för både nya och befintliga kunder.

Privatlån

En av de mest framträdande tjänsterna hos Coop Medmera Bank är deras privatlån där kunder kan låna mellan 15 000 – 600 000 kr utan säkerhet. Detta innebär att låntagare har full frihet att använda lånet till valfritt ändamål, som till exempel renoveringar, bilköp eller samla befintliga lån. Räntan på lånen sätts individuell och varierar mellan 5,20 – 16,95 %. De erbjuds återbetalningsperioder på 2 år – 15 år.

Coops privatlån är utformat som ett annuitetslån, vilket betyder att du som låntagare betalar en fast summa varje månad under hela lånets löptid. Den första månaden är befriad från amortering, vilket ger en smidig start på återbetalningsperioden.

Om du vill kan du alltid betala av lånet snabbare än vad som är planerat. Det är också möjligt att göra extra betaningar på lånet eller betala hela lånet i förtid utan att det kostar något extra.

Lägre ränta för Coop-medlemmar

En förmån hos Coop Medmera Bank är de lägre räntorna som erbjuds för Coop-medlemmar. Som medlem får du en ränta som är 1 procentenhet lägre än den som erbjuds icke-medlemmar. Detta kan innebära en betydande besparing över lånets löptid. Dessutom inkluderas ett låneskydd utan extra kostnad för de första tre månaderna när du ansöker om ett privatlån.

Innan du ansöker

Coop Medmera Bank har relativt höga krav för låneansökningar. De ställer ett inkomstkrav på minst 20 000 kr/mån och accepterar inte ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Dessutom bör du ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär och ha varit skriven i Sverige under minst tre år. Vid lån över 350 000 kr krävs en medsökande​​.

Flexibilitet

Ett annat fördelaktigt erbjudande från Coop Medmera Bank är möjligheten att ansöka om en amorteringsfri månad, vilket ger låntagare möjlighet att pausa sina amorteringar under specifika omständigheter. Detta kan vara en stor fördel under tillfälliga ekonomiska svårigheter.

Du har möjlighet att välja två månader varje år då du inte behöver göra någon betalning på ditt lån. Det är dock viktigt att notera att dessa två månader inte kan tas i direkt anslutning till varandra. När du utnyttjar dessa betalningsfria månader, skjuts de betalningar som skulle ha gjorts – både amortering och ränta – framåt och fördelas över återstående del av låneperioden.

Låneskydd

Coop Medmera Bank erbjuder låneskydd som kan tecknas i samband med ansökan om Coop Privatlån eller inom 90 dagar efter att lånet har utbetalats. Premien för försäkringen är 8,39 % av månadskostnaden för lånet, inklusive amortering, ränta och aviavgift. Till exempel, om din månadskostnad är 2 000 kr, skulle Coop Låneskydd kosta 167,8 kr per månad.Låneskyddet täcker bland annat ofrivillig arbetslöshet, sjukhusvistelse och sjukskrivning.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Coop Medmera Bank ett attraktivt val för de som söker pålitliga och flexibla lånemöjligheter. Med konkurrenskraftiga räntor, särskilda medlemsförmåner och ett brett utbud av låneprodukter, står banken ut som ett bra alternativ för många låntagare, särskilt för de som redan har en relation med Coop.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna hos Coop Medmera Bank?
 

Vilken ränta får jag hos Coop Medmera Bank?
 

Hur lång återbetalningstid kan jag välja hos Coop Medmera Bank?
 

Vilka krav gäller för att låna hos Coop Medmera Bank?
 

Hur hög är uppläggningsavgiften hos Coop Medmera Bank?
 

Vilken administrationsavgift har Coop Medmera Bank?
 

Vilka dröjsmålsavgifter tillkommer hos Coop Medmera Bank?
 

Kan man låna hos Coop Medmera Bank med betalningsanmärkningar?
 

Erbjuder Coop Medmera Bank direktutbetalning?
 

Företagsinformation

FöretagsnamnCoop Medmera Bank
Org.nr.556710-5480
Tel.nr.010-742 00 00
E-mail
Adress
Postnr.171 88
OrtSolna

Öppettider

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Krav

Du måste vara minst 20 år gammal

Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Du måste ha en inkomst på minst 20 000 kr/mån

Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 mån

Avgifter

Aviavgift

0 – 45 kr/mån

En periodisk avgift som täcker administrativa kostnader för att skicka fakturor eller betalningsunderlag till låntagaren. Denna avgift kan ofta undvikas genom att aktivera autogiro eller e-faktura.

Uppläggningsavgift

0 – 495 kr

En engångsavgift som täcker kostnader för handläggning av låneansökan och kreditprövning av låntagaren.

Förlängningsavgift

Kostnad för att förlänga lånets löptid.

Dröjsmålsränta

Kreditränta + 8,00 %

Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning. Vissa långivare debiterar ingen ytterligare ränta, medan andra debiterar ett särskilt räntepåslag på det belopp som har förfallit till betalning.

Påminnelseavgift

60 kr

Kostnad för utskick av betalningspåminnelse.

Förseningsavgift

0 kr

Kostnad för upprättande av amorteringsplan om lånet inte kan återbetalas i tid.

Kundomdömen

William

     
2023-09-28
Inga klagomål. Bra ränta, tydliga villkor.

Cissi

     
2024-01-04
Så bra att det var värt att skriva ett omdöme. Med andra ord mkt nöjd.

Mimmi

     
2024-01-04
Fick en bättre ränta än förväntat med tanke på dagens ränte läge. Kan rekomendera

Erka

     
2024-01-05
Jag tog nyligen ett privatlån från Coop och min upplevelse var övervägande positiv. Processen var snabb och enkel, vilket verkligen underlättade för mig som förstagångslånare. Räntan var konkurrenskraftig, vilket gav mig en bra deal jämfört med andra alternativ på marknaden. Kundservicen var tillfredsställande, även om det fanns några tillfällen då jag önskat snabbare respons. Ett område som kunde förbättras är flexibiliteten i återbetalningsplanen, men överlag var det hanterbart. Sammanfattningsvis, Coops privatlån är ett utmärkt val för den som söker ett enkelt, rättframt och fördelaktigt lån. Jag skulle rekommendera det till andra och ger det en stark 4 av 5 stjärnor.

Skog

     
2024-01-07
Trevligt med lägre ränta för Coop medlemmar!.