Bakgrundsbild
Loanbuddy

Lendo

4,8 av 5
Ränta
4,70 – 33,75 %
Belopp
10 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta
4,80 – 39,43 % 
Löptid
1 år – 15 år
Uppläggningsavg.
0 kr
Utan UC
Nej
Aviavgift
0 kr/mån
Betalningsanm.
Accepteras
Anslutna banker
40 st

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-03-01.

Anslutna långivare

Lendo samarbetar med 40 långivare. I grafen ser du vilka dessa är, samt vilka räntor de kan erbjuda.

10accepterar betalningsanmärkningar
10accepterar låntagare under 20 år
22erbjuder lån över 300 000 kr
9erbjuder en lägstaränta under 6 %
29erbjuder löptider över 10 år

Betyg

Ränta

5,0 av 5

Den lägsta räntan som kan erbjudas hos Lendo är mycket låg; som lägst 4,70 %. Räntan hos Lendo sätts individuellt och kan därmed bli lägre för dig som har en god kreditvärdighet.

Avgifter

5,0 av 5

Lendo har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift.

Banker

4,6 av 5

Lendo är en av de låneförmedlare som samarbetar med flest banker, närmare bestämt 40 st. Av dessa accepterar 10 banker betalningsanmärkningar, och personer under 20 år kan få lån hos 10 av bankerna.

Krav

4,2 av 5

För att bli beviljad ett lån hos Lendo krävs en månadsinkomst på minst 9 167 kr/mån. Även låntagare med betalningsanmärkningar kan få låna hos Lendo. Däremot accepteras inte skulder hos Kronofogden. Åldersgränsen för att få låna hos Lendo är 18 år.

Kundservice

4,7 av 5

Kundservice hos Lendo har öppet i genomsnitt 11 timmar på vardagar och 4 timmar på helger. Som mest kan du ansöka om att få låna 600 000 kr

Mer om Lendo

Lendo har sedan starten 2007 blivit en av de mest populära och välkända låneförmedlarna på den svenska marknaden. Deras ambition är att bidra till en mer transparent lånemarknad och hjälpa sina kunder att hitta det mest ekonomiskt fördelaktiga lånet och fatta välgrundade lånebeslut.

Med en enda ansökan hos Lendo och en kreditupplysning hos UC får du avtalsförslag från upp till 40 etablerade långivare

Det gör Lendo till en optimal lösning för dig som vill se vilka räntor och villkor olika långivare är villiga att erbjuda dig utan att negativt påverka din kreditvärdighet.

Att använda Lendos tjänst är helt kostnadsfritt för dig som kund. Det innebär att du inte heller stöter på några extra kostnader eller räntepåslag när du utnyttjar deras tjänst jämfört med att ansöka om lån direkt hos långivaren. Dessutom är du inte bunden att acceptera något av de låneförslag som presenteras.

Hos Lendo kan du ansöka om privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr kr och avbetalningsperioder mellan 1 år – 15 år.

Lendo hjälper även kunder att samla flera mindre, dyrare lån till ett större lån. Detta kan ge dig en lägre månadskostnad och hjälpa dig undvika att betala överdrivet höga räntor.

Ränta och avgifter

Lendo bestämmer inte vilken ränta som du blir erbjuden. Det är istället varje individuell långivare som avgör räntesatsen.

Räntespannet hos långivarna Lendo samarbetar med varierar mellan 4,70 – 33,75 % och fastställs individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

Ovan tillhandahåller vi en graf som illustrerar räntespannet hos alla Lendos samarbets­partners.

Aviavgiften och uppläggningsavgiften varierar beroende på den valda långivarens specifika kostnadsstruktur. Eftersom Lendo samarbetar med flera långivare, har varje långivare sina egna avgifter och dessa kan skilja sig åt i storlek och upplägg.

Om Lendo AB

Lendo AB är numera även verksamma inom Norge och Danmark. Företaget ägs av Schibsted Tillväxtmedier AB är en del av Schibstedkoncernen.

Ansökan

Låneansökan görs på Lendo.se och går på ett par minuter. Du får ett inledande förslag nästan direkt och inom en dag borde du ha mottagit samtliga låneavtal förslag. När du har gjort ditt val och signerat avtalet, kan du räkna med att pengarna finns på ditt konto inom ett par bankdagar. För din bekvämlighet kan allt signeras digitalt via bankID.

Ansökningsprocessen:

För att ansöka om lån via lendo börjar du med att fylla i deras onlineformulär med grundläggande information om dig själv, ditt önskade lånebelopp och önskad återbetalningstid. Efter att du skickat in ansökan kommer du inom kort att motta låneerbjudanden från olika långivare.

Medan en del långivare kan svara omedelbart på din ansökan, kan andra behöva upp till 24 timmar. För att säkerställa att du har alla tillgängliga alternativ innan du fattar ett beslut, rekommenderar vi att du väntar tills samtliga erbjudanden har mottagits.

Krav

För att bli beviljad ett lån via Lendo måste du uppfylla vissa grundkrav. Du måste vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst på minst 110 000 kr per år. Du måste även ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Slutligen måste du ha varit skuldfri hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Dessa krav gäller för alla långivare Lendo samarbetar med, men det är värt att notera att vissa långivare kan ställa andra krav.

Även om en del av Lendos anslutna långivare accepterar betalningsanmärkningar, är det inte alla som gör det. Vissa långivare kan ställa högre inkomstkrav än Lendos grundkrav, speciellt vid högre lånebelopp. Det är alltså inte säkert att du får avtalsförslag från samtliga anslutna långivare även om du uppfyller grundkraven.

I grafen ovan över Lendos samarbetspartners och deras räntespann har du möjlighet att filtrera resultatet. Du kan enkelt se vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar och vilka du kan låna hos om du är under 20 år gammal.

Vanliga frågor

Hur många banker samarbetar Lendo med?
 

Kan man låna hos Lendo med betalningsanmärkningar?
 

Hur länge gäller låneerbjudanden genom Lendo?
 

Hur mycket kan jag låna hos Lendo?
 

Vilken ränta får jag hos Lendo?
 

Hur lång återbetalningstid kan jag välja hos Lendo?
 

Vilka krav gäller för att låna hos Lendo?
 

Företagsinformation

FöretagsnamnLendo
Org.nr.556515-1627
Tel.nr.0771131310
E-mail[email protected]
AdressVästra Järnvägsgatan 21
Postnr.111 64
OrtStockholm

Öppettider

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Krav

Du måste vara minst 18 år gammal

Du måste ha en inkomst på minst 9 167 kr/mån

Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 mån

Avgifter

Aviavgift

0 kr/mån

En periodisk avgift som täcker administrativa kostnader för att skicka fakturor eller betalningsunderlag till låntagaren. Denna avgift kan ofta undvikas genom att aktivera autogiro eller e-faktura.

Uppläggningsavgift

0 kr

En engångsavgift som täcker kostnader för handläggning av låneansökan och kreditprövning av låntagaren.

Förlängningsavgift

Kostnad för att förlänga lånets löptid.

Dröjsmålsränta

Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning. Vissa långivare debiterar ingen ytterligare ränta, medan andra debiterar ett särskilt räntepåslag på det belopp som har förfallit till betalning.

Påminnelseavgift

60 kr

Kostnad för utskick av betalningspåminnelse.

Förseningsavgift

Kostnad för upprättande av amorteringsplan om lånet inte kan återbetalas i tid.

Kundomdömen

Christer

     
2023-09-01
Samlade ihop ett gäng krediter med Lendo och fick ner månadskostnaden till hälften. Riktigt schysst!

Anna

     
2023-09-11
Lendo gjorde processen att söka och jämföra lån verkligen smidig. Med bara några klick kunde jag se de bästa erbjudandena för min situation. Kundtjänsten var också mycket hjälpsam när jag hade frågor. Starkt rekommenderat!

Md

     
2023-09-11
Jag använda Lendo för låne jämförelse. Bra sida, men lite krånglig ibland. Fick lån men önska mer klar info. Men ändå, bra ställe för kolla lån!

Nöjd

     
2023-09-26
Lendo gjorde det enkelt att jämföra olika låneerbjudanden. Jag hittade ett bra lån till en rimlig ränta och blev nöjd med servicen.

Eva

     
2023-09-28
Jag använde Lendo för att jämföra olika lån, och det hjälpte mig verkligen att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet. Processen var smidig, men det fanns några lån som jag önskade hade haft lägre ränta.

SB

     
2023-10-09
Enkelt, fick bra ränta.

Simon

     
2023-10-12
Fick lägre ränta än väntant med tanke på vårat nuvarande ränteläge så jag är väldigt nöjd! Inget att klaga på, allt var smidigt och okomplicerat.

Anita

     
2023-11-05
Jag är nöjd

Ola

     
2023-12-27
Enkelt, kunde låna till min nya bil. Dock sämre ränta än mitt förra billån.

Emmy

     
2024-02-16
Fick många bra erbjudanden!

Pär

     
2024-03-19
Lendo är en pålitlig låneförmedlare som jag har använt vid flera tillfällen. Jag har upplevt deras plattform som användarvänlig och effektiv för att jämföra olika lånealternativ. Den smidiga ansökningsprocessen och den tydliga informationen om lånevillkor är särskilt positiva. Jag uppskattar också det breda utbudet av långivare som Lendo samarbetar med, vilket ökar chansen att hitta det bästa lånet för ens behov. Dock kan vissa kunder uppleva en brist på flexibilitet när det gäller skräddarsydda lösningar för specifika behov. Sammantaget är Lendo ett utmärkt val för den som söker efter ett enkelt och pålitligt sätt att hitta det bästa lånet. Jag ger dem betyget 4 av 5.