Bakgrundsbild
Loanbuddy

Advisa

4,8 av 5
Ränta
4,75 – 33,99 %
Belopp
5 000 – 600 000 kr
Effektiv ränta
4,85 – 39,75 % 
Löptid
1 år – 20 år
Uppläggningsavg.
0 kr
Utan UC
Nej
Aviavgift
0 kr/mån
Betalningsanm.
Accepteras
Anslutna banker
40 st

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.

Anslutna långivare

Advisa samarbetar med 40 långivare. I grafen ser du vilka dessa är, samt vilka räntor de kan erbjuda.

7accepterar betalningsanmärkningar
11accepterar låntagare under 20 år
23erbjuder lån över 300 000 kr
9erbjuder en lägstaränta under 6 %
27erbjuder löptider över 10 år

Betyg

Ränta

5,0 av 5

Den lägsta räntan som kan erbjudas hos Advisa är mycket låg; som lägst 4,75 %. Räntan hos Advisa sätts individuellt och kan därmed bli lägre för dig som har en god kreditvärdighet.

Avgifter

5,0 av 5

Advisa har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift.

Banker

4,6 av 5

Advisa är en av de låneförmedlare som samarbetar med flest banker, närmare bestämt 40 st. Av dessa accepterar 7 banker betalningsanmärkningar, och personer under 20 år kan få lån hos 11 av bankerna.

Krav

4,2 av 5

För att bli beviljad ett lån hos Advisa krävs en månadsinkomst på minst 8 400 kr/mån. Även låntagare med betalningsanmärkningar kan få låna hos Advisa. Däremot accepteras inte skulder hos Kronofogden. Åldersgränsen för att få låna hos Advisa är 18 år.

Kundservice

4,7 av 5

Kundservice hos Advisa har öppet i genomsnitt 11 timmar på vardagar och 4 timmar på helger. Som mest kan du ansöka om att få låna 600 000 kr

Mer om Advisa

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare och har sedan sin start 2011 hjälpt över en kvarts miljon kunder att hitta det mest ekonomiskt fördelaktiga lånet. Deras vision är att hjälpa kunder till en bättre privatekonomi genom att hjälpa dem att hitta lån med lägre kostnader och bättre villkor.

Hos Advisa får du med en enda ansökan och en kreditupplysning hos UC avtalsförslag från upp till 40 långivare. Advisas tjänst är gratis och det tillkommer inga extra kostnader eller räntepåslag om du använder Advisas tjänst jämfört med om du lånar direkt hos långivaren. Du är inte heller bunden att acceptera något av de presenterade låne förslagen.

Advisa förmedlar privatlån på mellan 5 000 – 600 000 kr; vilken summa du beviljas beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det finns möjlighet att ansöka om amorteringsperioder mellan 1 år – 20 år.

Advisa erbjuder inte bara möjligheten att ansöka om nya lån, utan assisterar även kunder i att minska sina befintliga lånekostnader. Detta kan uppnås genom att samla flera lån, omförhandla räntan eller genom att förlänga återbetalningstiden, vilket kan resultera i en lägre månadskostnad.

Ränta och avgifter

Räntan varierar mellan 4,75 – 33,99 % och fastställs individuellt baserat på dina förutsättningar och din kreditvärdighet.

Det är inte Advisa som avgör vilken ränta du erbjuds utan den beslutas av respektive långivare. Det går alltså inte att veta i förväg vilken ränta du kommer att bli erbjuden. Det är omöjligt för oss att säga vilken ränta de flesta får eftersom alla ansökningar bedöms individuellt och att Advisa inte delar med sig av den datan. Men ovan visar vi en illustration av ränte spannen hos alla långivare Advisa samarbetar med..

Advisa själva fastställer inte den ränta du erbjuds; utan det är ett beslut som tas av varje enskild långivare. Därför är det svårt att förutse den exakta räntan du kommer att erbjudas. Vilken ränta de flesta kunderna erhåller, kan vi inte säga eftersom varje ansökan bedöms på individuell basis och Advisa inte delger den specifika datan. Men ovan vi tillhandahåller vi en graf som illustrerar ränte spannet hos alla långivare Advisa samarbetar med.

Avi-avgiften och uppläggningsavgiften som tillkommer för lånen skiljer sig åt beroende på vilken långivare man väljer. Detta beror på att varje bank som Advisa samarbetar med har sina egna avgiftsstrukturer och tar ut avgifter i varierande storlekar.

Om Sambla Group AB

Advisa tillhör Sambla Group AB, en av de ledande aktörerna i Norden inom låneförmedling. Inom koncernen återfinns även varumärken som Sambla och Rahalaitos. Utöver låneförmedling erbjuder Sambla Group tilläggstjänster, däribland låneförsäkring.

Ansökan

För att ansöka om lån via Advisa börjar du med att fylla i deras onlineformulär. De behöver vissa grundläggande uppgifter om dig, samt det belopp du önskar låna och vilken amorteringsperiod du vill ha. För att förenkla processen kan du identifiera dig säkert med ditt mobila bankID.

När du har skickat din ansökan får du vanligtvis ett inledande förslag inom bara några minuter. Inom 24 timmar bör alla avtalsförslag ha inkommit till dig. Vi rekommenderar att du alltid inväntar samtliga förslag innan du tackar ja till ett förslag; har du för bråttom är risken stor att långivaren med det bästa erbjudandet inte hinner svara.

När du har bestämt dig och undertecknat det valda låneavtalet kan du förvänta dig att pengarna överförs till ditt konto inom 1 till 3 bankdagar.

Krav

För att bli beviljad lån via Advisa finns det några grundläggande villkor du behöver uppfylla. Du ska vara minst 18 år gammal, ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år och inte ha några skulder registrerade hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Du måste även ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån.

Dessa grundkrav måste vara uppfyllda för att Advisa ska ta emot din ansökan. Advisas anslutna långivare har därutöver egna krav som kan vara hårdare än Advisas krav. Vissa anslutna långivare kan tolerera en eller flera betalningsanmärkningar, medan andra kräver att låntagaren inte har en enda betalningsanmärkning. Vissa långivare kan även ställa högre krav på inkomst, ålder på låntagaren och hur länge låntagaren måste ha varit folkbokförd i Sverige.

I grafen ovan kan du se alla Advisas samarbetspartners och deras räntespann. Du kan även filtrera på både vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar och vilka som accepterar unga låntagare (under 20 år).

Vanliga frågor

Hur många banker samarbetar Advisa med?
 

Kan man låna hos Advisa med betalningsanmärkningar?
 

Hur mycket kan jag låna hos Advisa?
 

Vilken ränta får jag hos Advisa?
 

Hur lång återbetalningstid kan jag välja hos Advisa?
 

Vilka krav gäller för att låna hos Advisa?
 

Företagsinformation

FöretagsnamnAdvisa
Org.nr.
Tel.nr.0770175050
E-mail[email protected]
AdressStrandvägen 5B
Postnr.114 51
OrtStockholm

Öppettider

Måndag09:00 – 20:30
Tisdag09:00 – 20:30
Onsdag09:00 – 20:30
Torsdag09:00 – 20:30
Fredag09:00 – 17:00
Lördag14:00 – 18:00
Söndag14:00 – 18:00

Krav

Du måste vara minst 18 år gammal

Du måste ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån

Du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 mån

Avgifter

Aviavgift

0 kr/mån

En periodisk avgift som täcker administrativa kostnader för att skicka fakturor eller betalningsunderlag till låntagaren. Denna avgift kan ofta undvikas genom att aktivera autogiro eller e-faktura.

Uppläggningsavgift

0 kr

En engångsavgift som täcker kostnader för handläggning av låneansökan och kreditprövning av låntagaren.

Förlängningsavgift

Kostnad för att förlänga lånets löptid.

Dröjsmålsränta

Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning. Vissa långivare debiterar ingen ytterligare ränta, medan andra debiterar ett särskilt räntepåslag på det belopp som har förfallit till betalning.

Påminnelseavgift

60 kr

Kostnad för utskick av betalningspåminnelse.

Förseningsavgift

Kostnad för upprättande av amorteringsplan om lånet inte kan återbetalas i tid.

Kundomdömen

Lisa

     
2023-09-11
Bra, men kan förbättras lite.

Erik

     
2023-09-11
Använde Advisa för att jämföra olika lån. Gränssnittet var tydligt, och jag uppskattade mängden alternativ jag fick.

Sofia

     
2023-09-11
Jag är helt överväldigad av min upplevelse med Advisa! Från första stund var gränssnittet så intuitivt och lätt att navigera, vilket gjorde jämförelsen av lån till en fröjd snarare än en börda. Jag blev särskilt imponerad av hur många alternativ jag kunde bläddra igenom, samt hur tydligt och transparent all information presenterades. Kundtjänst var också en höjdpunkt; snabba, professionella svar närhelst jag hade frågor. Dessutom kände jag att de verkligen förstod min situation och gjorde sitt yttersta för att hjälpa. Att fatta beslut om lån kan vara utmanande, men med Advisa kände jag mig säker och välinformerad genom hela processen. Jag kan verkligen inte rekommendera dem nog!

Jonas

     
2023-09-24
Enkelt och bra, hade gärna fått pengarna lite snabbare.

Karin

     
2023-09-28
De guidade mig genom hela processen och hjälpte mig att hitta ett lån som passade mina behov.

Tessan

     
2023-10-09
Smidigt och jah fick bra rådgivning via kundservice.

Arvid

     
2023-10-17
Levde upp till alla mina förväntningar.

Mia

     
2023-12-27
Något högre ränta än jag förväntade mig, annars nöjd.

Samuel

     
2024-01-07
Nöjd! Can recommend

M.S

     
2024-02-04
Ett bra privatlån!

K.M

     
2024-02-16
Enkelt, bra 10/10 toasters från mig!

Fredrik

     
2024-03-19
Jag har haft möjligheten att använda Advisa som låneförmedlare vid flera tillfällen och mitt intryck av deras tjänster är överlag positivt. Advisa är en pålitlig aktör på marknaden för lån och erbjuder en smidig och effektiv ansökningsprocess. Det som imponerar mest är den enkla och användarvänliga ansökningsprocessen. Genom deras plattform kan man snabbt och smidigt fylla i nödvändig information och få en översikt över olika lånealternativ från olika långivare. Det sparar tid och underlättar jämförelsen mellan olika alternativ. Advisa samarbetar med ett brett spektrum av långivare, vilket ökar möjligheten för kunder att hitta ett lån som passar deras behov och ekonomiska situation. Det ger användarna en större flexibilitet och möjlighet att hitta de bästa villkoren för sitt lån. Supporten från Advisa har också varit professionell och hjälpsam vid de tillfällen jag har haft kontakt med dem. De svarade snabbt på mina frågor och gav tydliga och informativa svar. En eventuell nackdel med Advisa är att utbudet av långivare kan vara begränsat för vissa typer av lån eller specifika kundprofiler. Det är möjligt att vissa kunder inte hittar exakt det de söker genom Advisa och kan behöva söka andra kanaler. Sammanfattningsvis är min erfarenhet av Advisa övervägande positiv. Deras användarvänliga plattform, breda utbud av långivare och professionella support gör dem till en utmärkt resurs för den som söker ett lån. Jag ger dem betyget 4 av 5, med förhoppningen att de fortsätter att förbättra och utveckla sina tjänster för att möta kundernas behov ännu bättre.